tisdag 5 april 2016

Mazarinkaka

Mazarin kaka med chokladglasyr
Tillagning
Ca 12 bitar

                                                                                                   
Ingredienser:
175 gram smör
75 gram mandelmassa
1st ägg
6 droppe(ar)bitter mandelarom
1,5 dl mjölk
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1msk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver


Chokladglasyr:
100 gram smör
0,5 msk vetemjöl
2 msk kakao
0,75 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
   Riven kokos. 


1.        Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och riv mandelmassan.
2.       Vispa ihop ägg bittermandelsarom och mjölk i en skål.
3.       Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning.
4.       Rör ner det smälta smöret.
5.       Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).
6.       Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min. Känn med en sticka för att veta när kakan är klar. Den ska vara lite fuktig inuti. Låt den svalna.
7.       Rör ihop glasyringredienserna i en kastrull och låt dem koka upp. Koka på svag värme i 4-5 min tills det tjocknar.
8.       Låt svalna, bred sedan glasyren över kakan och strö över kokos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar