Mazarin
kaka med chokladglasyr
Tillagning
Ca 12
bitar
Ingredienser:
175 gram smör
75 gram mandelmassa
1st ägg
6 droppe(ar)bitter mandelarom
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1msk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
Chokladglasyr:
100 gram smör
0,5 msk vetemjöl
2 msk kakao
0,75 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
Riven kokos.
1.
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och riv
mandelmassan.
2.
Vispa ihop ägg bittermandelsarom och mjölk i en
skål.
3.
Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker
och bakpulver under omrörning.
4.
Rör ner det smälta smöret.
5.
Häll smeten i en smord och bröad form med
löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).
6.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min. Känn
med en sticka för att veta när kakan är klar. Den ska vara lite fuktig inuti.
Låt den svalna.
7.
Rör ihop glasyringredienserna i en kastrull och
låt dem koka upp. Koka på svag värme i 4-5 min tills det tjocknar.
8.
Låt svalna, bred sedan glasyren över kakan och
strö över kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar